Se profil

Udkanten - Udgave #5

Udkanten - Udgave #5
Af Adam B • Udgave #5 • Læs online
Det har været en uge præget af endnu mere online undervisning end normalt - så derfor kommer det til at handle ret meget om analoge dimensioner og online møder denne gang.

Den analoge dimension
Undervisning fylder ualmindelig meget i min hverdag i denne tid - og dermed også meget i min bevidsthed. I denne uge alene har jeg holdt 3 webinarer på mellem 1½ og 3 timers varighed (og udover det et utal af møder og samtaler). Alt sammen på enten Zoom eller Teams.
Men det bliver bare så utrolig klinisk. Enten kan jeg sidde der med min hvide baggrund og stirre ind i kameraet - eller også kan jeg dele min skærm / præsentation og blive reduceret til et lille frimærke i hjørnet af modtagerens skærm. Det fungerer. Men bare ikke særlig godt eller engagerende. Der mangler noget krop og analogt.
iPad'en på zoom
Mit første forsøg på at gøre det bedre var at bruge min iPad på Zoom. Der er en smart funktion hvor man kan dele skærmen på sin IOS-dims så den kan blive vist “live” fremfor at dele et vindue på skærmen. Det interessante ved det er, at jeg dermed kan bruge min Apple Pencil og et program som Procreate til at tegne “live” mens jeg taler. Det bliver ikke altid kønt - men det er autentisk. Og det føles øjeblikkeligt og mere spontant for kursisterne.
Men i denne uge tænkte jeg, at det kunne jeg gøre endnu bedre.
Tavle og hæve-sænke bordet
Når jeg underviser ude i den analoge verden er jeg sådan en underviser der hele tiden tegner på tavler. Det støtter min formidling, og er på mange måder mere interessant end at vise dødssyge powerpoints. Det har bare været svært på Zoom/Teams selvom jeg faktisk har en tavle stående i mit studie. Blandt andet fordi jeg jo sad ned når jeg var på Zoom, og så kan man ikke tegne på tavle.
Men en kombination af hæve-sænke bord, så jeg kunne stå op og undervise, og min gode gamle kridttavle viste sig at fungere. At jeg faktisk kunne stå og skrive - og kursisterne faktisk også kunne læse hvad jeg skrev! Det gav en meget mere analog følelse end at skrive på iPad og fjernede en masse af det kliniske i situationen.
Det kommer jeg til at gøre meget mere af.
Teams vil gøre mig til studievært
Og samtidig med at jeg stod og eksperimenterede med mine old-school tavler holdt Microsoft deres Ignite-konference. Her annoncerede de en nyhed til Teams, nemlig “Reporter mode”, hvor de sætter ens powerpoint ind i et vindue så man kan lege studievært mens man præsenterer. Hvis det fungerer ordentligt, kan det i det mindste gøre mine powerpoints lidt mindre kedelige, når jeg ikke længere er reduceret til et frimærke.
Ugens hængeparti
Sidste uges hængeparti var at genoplive podcasten “Fotografiske Signaler” som en brevkasse. Og igen kan jeg med stolthed melde … at det lykkedes. Find den der hvor du lytter til dine podcasts, eller ved at klikke på linket herunder.
I næste uge skal jeg, for første gang siden nedlukningen, overnatte i København. Og det bliver jo nok lidt en sær tur da jeg ikke, som jeg ellers plejer, kan gå ud og spise. Men det jeg kan er til gengæld at jeg kan fotografere. Så denne uges hængeparti er, at få lavet en lille fotoreportage fra et København i forår og lockdown! Den kommer over på min blog på adambindslev.dk
Vi skrives ved i næste uge
Det var så femte udgave af Udkanten. Vi skrives ved i næste uge. Husk at du kan trykke på tommelfingrene herunder for at tilkendegive hvordan du har det med ugebrevet - der kan du også sende mig en besked! Og del endelig Udkanten med andre, hvis du tror det kunne have deres interesse.
God weekend
Adam
Kunne du lide dette nyhedsbrev?
Adam B
Af Adam B

Ugentlige meddelelser fra udkanten af det meste. Teknologi, medier, fotografi, lyd, livet, landet og lange gåture.

Klik her for at afmelde.
Hvis du har fået tilsendt dette nyhedsbrev fra en anden og du vil have dit eget, kan du tilmelde dig her
Drevet af Revue
Adam B, Ørum Djurs